Fotografera bilar och byggnader
Fotografera bilar och byggnader

Fotografera bilar och byggnader

Det finns så mycket att fotografera i samhället men ibland är det helt enkelt så att man dras till vissa objekt. Ofta är en fotograf bättre på att fotografera det denne verkligen tycker om. Är man inte så förtjust i barn kommer i regel bilder på dem inte bli jättebra. Tycker man däremot om bilar och arkitektur är det i regel just de sakerna man ska rikta in sig på.

Hur fotograferar man bilar?

Att fotografera bilar är inte helt enkelt. De har en lack som innebär att allt runt omkring speglar sig i bilen. Det kan bli både störande och fult. Om en bil ska säljas kommer köparen också vilja se lacken, inte vad som finns i närheten av bilen. Ljussättning, perspektiv och filter är därför något man måste ha koll på.

Att tänka på när man tar kort på en byggnad

Att fotografera byggnader kan vara riktigt roligt. Det finns flera intressanta objekt att ta kort på och man kan variera sig väldigt när det kommer till perspektiv, ljus och annat. Men man måste tänka på att de som befinner sig i byggnaderna kanske inte vill eller får vara med på bild. Prata gärna med de som finns i byggnaden, eller ta kort på sådant avstånd eller med sådant ljus att ingen kan ses genom fönster eller dörrar.

Fotografjobb inom de här områdena

Om man vill fotografera bilar kan en anställning hos ett bilmagasin vara ett drömjobb. Man kan också anlitas av bilförsäljare som behöver bilder för marknadsföring och liknande. Är det byggnader man gillar kanske en bildbyrå är intresserad av att köpa in bilder som är tagna på nytänkande sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *