Marknadsför dina tjänster
Marknadsför dina tjänster

Marknadsför dina tjänster

Ibland räcker det inte med att vara en duktig fotograf för att lyckas med yrket. Marknadsföring är trots allt viktigt oavsett vilken typ av företag det gäller. Om folk inte vet att du existerar eller får se prov på vad du erbjuder kommer det sannolikt att bli svårt att få kunder.

Förstärk ditt varumärke

Att ställa ut dina fotografier och erbjuda dina tjänster på en mässa kan vara precis vad du behöver för att få fart på din verksamhet. Du kan beställa allt du behöver inför mässan eller eventet från ett tryckeri i Stockholm som lyssnar på dina behov och skräddarsyr produkterna efter dina önskemål. Du kan exempelvis beställa en mässmonter, flaggor och banderoller som hjälper dig att sticka ut ur mängden. Ett tips är att även beställa broschyrer eller företagskort med information om dina tjänster som du kan dela ut till folk som visar intresse.

Använd dig av sociala medier

Du som drömmer om att jobba som fotograf men inte vet hur du ska komma igång bör överväga marknadsföring via sociala medier. Det är numera ett av de bästa sätten att nå ut till den stora massan, vilket en stor mängd framgångsrika fotografer anammat och dragit nytta av. Det bästa med sociala medier är dessutom att det inte behöver kosta någonting. Det enda som krävs är kontinuitet så kommer du med tiden att bygga upp en trogen följarskara. Ett tips är att använda dig av flera olika sociala medier för att nå ut till så många människor som möjligt.