En fotostudio som lockar kunder
En fotostudio som lockar kunder

En fotostudio som lockar kunder

När du bygger din fotostudio tänker du troligtvis i första hand på ljussättning och kameratillbehör. Men som fotograf gäller det att inte bara kunna ta snygga bilder utan även kunna ta människor på ett bra sätt. Om du inte lyckas få dina kunder att känna sig bekväma kan det bli svårt att åstadkomma det ni önskar och det minskar även chansen att de återkommer till dig nästa gång.

Bjudgodis går alltid hem

För att dina kunder ska känna sig riktigt hemma i din fotostudio kan det löna sig att alltid ha något trevligt att bjuda på. I påsktider passar det utmärkt att ställa fram påskägg som de får ta för sig av. Det kan även vara en bra idé att skicka med ett påskägg hem som en fin gest efter en trevlig fotografering. Du kan välja att bjuda på små chokladägg eller ha en stor skål ståendes med påskgodis av olika sorter. Särskilt om du ska fotografera barn kan det vara en stor fördel att ha lite godis att ge dem under eller efter fotograferingen. Godis kan även vara en trevlig rekvisita för lekfulla foton under påsken.

En bekväm atmosfär

Något som inte alla fotografer har i åtanke när de skapar sin studio är att personen som ska fotograferas ofta har med sig någon eller flera personer som sällskap. Då gäller det att ha sköna sittplatser att erbjuda denna eller dessa personer när fotograferingen sker. Se till att soffan eller stolarna står i anslutning till själva fotograferingen så att de kan se vad som sker och få uttrycka sina synpunkter om de så vill. Lägg gärna lite energi på att även dekorera studion så att det känns hemtrevligt. Det är trots allt mer än bara fina fotografier som avgör om en kund återkommer eller ej och då kan bekvämligheten vara avgörande.