Resultat KM2. Enstaka bild med tema Arkitektur

Bedömning av Kungsbacka FK 2014-11-04

5:e placering, Christina Fryle. Cisternerna i Istanbul
KM2_arkitektur_C_Fryle-1Man undrar om vattnet är naturlig översvämning? God teknik och säregen kontrast i ljuset. Fina speglingar. Den höga kontrasten ökar dramatiken i bilden. Högra delen av bilden stimulerar betraktarens nyfikenhet.

4:e placering, Maria Berg. Fasader
enst_130206-Mariaberg-147538Bra komposition och balans i bilden och väl avstämd färg. Teknik fin med bra djupskärpa. En finess att tornet speglas i fönstret till vänster. Ger en kontrast mellan gammal och nytt. Man skulle kunna önskat att andra personen till vänster dolts av frontfiguren och att frontfiguren sluppit en “stolpe” ur huvudet.

3:e placering, Christina Fryle. Spegling i NY
KM2_arkitektur_C_Fryle-3Vinner på att varmt och kallt står mot varandra. Bra komposition och bra teknik jämfört med många bilder man ser av denna art. 3 vita prickar över ljusa huset stör och drar blicken till sig

2:a placering. Maria Berg. Tornet och månen
Enst_Maria_bergIMG_0008Genial i sin enkelhet! Månen lyfter hela bilden. Bra komposition som lyfter betraktarens blick upp och in i bilden. Tekniskt bra kvalitet.

1:a placering. Leif Eliasson. Trappa
TrappaBilden har en bra komposition med bra riktning och ett spännande linjespel. Färgskalan är fin och det är god harmoni mellan färgerna i vänster och höger del av bilden. De ljusa trianglarna tillför volym i bilden Bilden har mycket god skärpa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.