Resultat Klubbmästerskap 1, 2018

Jury för årets Klubbmästerskap 1: Falkenbergs fotoklubb.
Utan tema

Enstaka bild

1:a – Christina Persson med “Sockerbiten”
Kommentar: Ett motiv som väcker nostalgiska känslor; vad har dessa händer varit med om? En talande bild i ett väl fångat ögonblick. Bra tekniskt hantverk med en modig beskärning.

Sockerbiten

 

2:a – Leif Fryle med “Embla”
Kommentar: En mycket väl fångad blick. Väldigt fint och mjukt ljus utan störande skuggor. En perfekt extra ljusglimt på vänster öga. Behagliga färger och bra beskuret.

 

3:a – Gunilla Lundkvist med “Skuggspel”
Kommentar: Vi hör musiken utan att vi ser musikerna. En bild med bra stämning. Är det midsommar? Kreativt och bra jobbat med skuggorna.

 

4:a – Gunilla Lundkvist med “Ha ha ha”
Kommentar: Man kan inte låta bli att le. Undrar vad tandläkaren säger? Kreativ beskärning och härlig humor. Snyggt arbete i svartvitt.

 

5:a – Ulf Norenius med “Skapelsen”
Kommentar: Spännande bild som man sugs in i. Vid första anblick trodde vi att den var tagen med drönare. En dubbelbottnad bild med träd i träd. Fint ljus med gnistrande färger.

 

Kollektion

1:a – Christina Fryle med “Laundry day”
Kommentar: En bra kollektion med både översiktsbild och bild lite närmare inpå. Klara fina färger. Det händer något i bilderna. Vi funderar på om inte bild 2 och 3 skulle byta plats
2:a – Maria Berg med “Duvan”
Kommentar: Tre bilder med lite olika perspektiv. En kollektion med bilder i en självklar ordningsföljd. Den sista bilden ger en lite humoristisk knorr.
3:a – Jan Gederberg med “Surfer”
Kommentar: Fartfylld och välkomponerad action. En bra kollektion som hänger ihop med tydlig början och slut. Synd att för mycket pålagd skärpa drar ner kvalitén.
4:a – Leif Fryle med “Showtime”
Kommentar: Tre fina porträtt i vackert ljus. Olika uttryck och vinklar ger bra variation i kollektionen.
5:a – Margareta Elise Strömbom med “Trogen tjänare”
Kommentar: En intressant berättelse om en (för oss) annorlunda händelse. Bra ljus och skärpa i alla bilder. Kanske onödigt många bilder för att få fram budskapet i kollektionen.