Klubbmästerskap 1, 2017

Enstaka bild

1:a Christina Fryle med ”Hästvänner”
Bilden speglar en ömsint relation mellan paret. Allt är tekniskt fulländat där alla detaljer med koloristisk lätthet framträder på bästa sätt. Försakelser av oväsentligheter utesluts effektivt genom den snäva kompositionen, den ljusa bakgrunden blir perfekt i sammanhanget.


2:a Maria Berg med ”Grodan”
Flödigt bladverk och grönska ramar effektfullt in den lilla grodan som käckt tittar ut och ömsint träffar betraktarens hjärta. En uttrycksfull bild fotad med stark känsla för naturen.

3:a Maria Berg med ”Flickan i gula klänningen”
Bra porträtt som väl beskriver den miljö som flickan lever i det vittnar de kvarglömda tofflorna om. Miljön är inte i ordning ställd för fotografen utan antagligen ett skott i ögonblicket men allt tyder på att flickan är uppklädd för något festligt. Flickan utomordentligt bra placerad något till höger vilket ger lite extra spänning i kompositionen

4:a Christina Fryle med ”Röd fläta”
Ett lugnt vilsamt porträtt där färg och form i håret återspeglas i halsduken. Ett mjukt ljus från höger faller fint in i bilden och framhäver hudtoner på ett behagligt sätt och skärpan sitter på rätta stället.

5:a Björn Otterdahl med ”Tavelflickan”
Avslappnad och tryggt lutande mot väggen och med ett blygt leende är sånt som tilltalar
betraktaren, klädernas färger lyfter fram modellen mot den lugna bakgrunden. Linjer i väggen och ramarnas rektanglar skapar liv och intresse på ett uttrycksfullt sätt. Kanske vi önskat något mer utrymme upptill i bilden.

Kollektion

1:a Christina Fryle med ”Genus Loci”
En berättande kollektion som på ett reportagemässigt sätt beskriver miljön vi ser. Mycket tilltalande färgskala med terrakotta och blågrå färger som passar bra ihop. Bild 1 o 2 visar dörrar men bild 3 visar ”köket” där de boende lagade sin mat… Grattis till vinsten.

2:a Maria Berg med ”Zebror”
Fint sammanhållen kollektion väl utförd i svartvitt som passar detta motiv. Väl beskuret och presenterat. Vi diskuterade livligt ordningsföljden och vårt förslag blir:
Spegelvänd bild 1, Byt ordningsföljd på bild 2 o 3.

3:a Leif Fryle med ”Bonsai”
Ett skådespel i struktur o form fint fångat och bearbetat. Bild 2 bäst i denna serie, med det vackra fönstret som tillför en annan dimension.  BIld 1 o 3 upplevs av oss något för lika.

4:a Per Axelsson med ”Väg”
Fint fångade bilder av vägar som går åt olika håll, välgjort i svartvitt. Bild 1 vacker med vägen som leder genom landskapet, bild 2 också bra och lite annorlunda, bild 3 har väldigt fina dimmor på avstånd och ett plus för taket som blänker. Vi tycker det hade räckt där bild 4 o 5 tillför inget.

5:a Stefan Hermanson med ”Skog”
Bild 1 är sagolikt vacker med fantastiskt ljus, medan bild 2 o 3 känns mera som utfyllnad.